“Boldog csak az lehet, aki lehetőség szerint mindent megtesz azért, hogy az érzelmek vonatkozásában ne adja fel az álmait. Ez az érzelmi vonatkozású álom pedig nem más, mint hogy az ember boldog akar lenni.” – Dr. Csernus Imre

“Mindig van kiút. Mindig van egy másik út. De nem fogod megtalálni, ha csak egy helyben állsz.” – Catherine Rider

Tanulmányok:

Debrecen Egyetem Népegészségügyi Kar Egészségpszichológus MSC.
Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar pszichológia szak BA.

Szemléletem:

Hiszek abban, hogy mindig van kiút, vannak lehetőségek, a legnagyobb nehézség is megoldható, a legnagyobb félelmeink is legyőzhetőek. Saját életemben is megtapasztaltam, hogy mennyire sokat tud segíteni egy kívülálló személy, hogy a „káoszban”, a kilátástalannak tűnő helyzetekben elkezdjek egyre tisztábban és tisztábban látni, és hogy a félelmeimet, amelyeket nagyon sokszor a régmúlt tapasztalatai okoztak, hogyan tudom legyőzni, régi berögzült viselkedésmintázataimat, hiedelmeimet, amelyek hátráltattak az életem során, hogyan tudom megváltoztatni. Nagyon sokat tud segíteni egy olyan személy, aki mellett biztonságban érezhetem magam, önmagam lehetek, ítélkezés nélkül elfogad, meghallgat, szégyenérzet nélkül beszélhetek önmagamról, segít átélni egy nehéz életszakaszt, fájdalmas érzéseket, segít megoldást találni, vagy éppen a személyes fejlődésemet segíti.

Nagyon fontosnak tartom az önismeretet, hogy tisztában legyek erősségeimmel és gyengeségeimmel, tudjam, melyik tulajdonságom segíti, melyik hátráltatja az életem. Fontosnak tartom, hogy tisztában legyek érzéseimmel, és merjem is átélni, még ha negatívak, fájdalmasak is, mert hiszem, hogy a meg nem élt érzések sokszor vezethetnek különböző betegségek kialakulásához. 

A budapesti Ébredések Alapítványnál dolgozom pszichológusként, az alapítvány a közösségi pszichiátria személetét alkalmazza. Az ott való munkám során tapasztaltam, tapasztalom, hogy még a legreménytelenebbnek látszó helyzetből, állapotokból is ki lehet jutni. Az átélt nehézségekből, negatív tapasztalatokból, sokat lehet tanulni, és mindezeket pozitív erőforrássá formálni. Olyan erővé, ami utána már segíteni, előre vinni fog minket az életünk folyamán, és nem hátráltatni. 

Mindenki életében jelen van a stressz, a mai világban sajnos meg kell tanulnunk együtt élni vele. A stresszkezelés, a konfliktusok kezelésének elsajátítását kiemeltnek tartom. Az asszertív kommunikáció nagyon hatékonyan tudja segíteni mindkettőt, ezt is megtapasztaltam az alapítványi munkám során. 

Nem hiszek az általánosításokban, abban sem, hogy az embereket különböző kategóriákba lehetne sorolni, minden ember egyedi. Beszélgetéseink során mindig Önre fogok koncentrálni és figyelni, az Ön személyiségére, az Ön problémáira.  

Ön látja, hogy milyen problémái, nehézségei vannak az életében, miben szeretne segítséget, miben szeretne változni. Segíteni tudom abban, hogy elinduljon egy olyan úton, amire eddig félt rálépni, vagy hogy megtalálja, melyik úton is induljon el és megtegye az Ön által választott úton a lépéseket. Dönteni mindig Ön fog, a döntés meghozatalában, és véghez vitelében azonban különböző szempontokat, lehetőségeket, megoldásokat tudok ajánlani.

Problématerületek:

– önértékelési problémák, önbizalomhiány
– személyiségfejlesztés párkapcsolati elakadás és párkapcsolati kommunikáció fejlesztése
– társas kapcsolatokban elakadások, ezek fejlesztése
– családi, munkahelyi helyzetekből fakadó stresszkezelés
– indulatkezelés, konfliktuskezelés
– életútban történő elakadások
– krízishelyzetekben veszteségek, válás, gyász feldolgozása
– életvezetési problémák
– szorongásos problémák

 

Folyamatos továbbképzések és rendszeres szupervízió mellett dolgozom magánpraxis-közösségben, a belvárosban.

Amennyiben ezeken a területeken szeretnél változni, szeretettel várlak a KANAPÉ-ban.